Zo maar jij je tuin klaar voor de winter

Het is weer zo ver, de dagen worden korten en het blijft maar regenen en de temperaturen kelderen weer naar beneden. Helaas kan dat eigenlijk maar een ding betekenen, het is herfst en de winter is begint ook weer bijna! Je hebt natuurlijk absoluut geen zijn om in de kou en nattigheid de tuin in te gaan. Maar je kan maar beter zo snel mogelijk alles af hebben, dan kan je gewoon lekker binnen blijven wanneer het echte winter weer begint. Bovendien scheelt het je volgend jaar ook een hele hoop tuinonderhoud! Als je je tuin nu goed voorbereid hoef je in het voorjaar veel minder te doen. Weet je niet waar je moet beginnen, lees onze tips en jouw tuin is zo klaar voor de winter!

Help je grond te overwinteren

Winter is de zwaarste tijd van het jaar voor je tuin en je gazon, lage temperaturen zijn namelijk best schadelijk. Het is ook wel logisch dat het vriezen niet goed is voor de grond, je planten kunnen er zelfs dood aan gaan. Daarom is het belangrijk dat je de grond goed doorspit. Als alles goed los wordt gemaakt kunnen de lage temperaturen veel minder schade veroorzaken.

Een goed begin voor volgend jaar

Hoewel je tuin er in de winter het zwaar kan hebben, bied het ook veel mogelijkheden voor het komende jaar. Het is het ideale moment om te verzinnen wat je met je tuin wilt gaan doen. Zo kun je je alvast voorbereiden op een totale make-over voor je tuin. Er zijn veel verschillende mogelijkheden als het om tuinontwerp gaat. Wanneer je alles klaar maakt voor de winter kan je al een hoop voorwerk doen zodat je in het voorjaar gelijk aan de slag kunt.

Houw je planten mooi

Nu het weer nog redelijk mild is kan je het best alvast beginnen met snoeien. Je moet je heggen en bomen namelijk snoeien als het niet vriest. Je weet nooit wanneer het opeens afkoelt, daarom is het handig om dit klusje alvast uit de weg te hebben. Heb je veel eenjarige planten in de tuin? Dan is de kans groot dat deze ondertussen uitgebloeid zijn. Dan is het nu een goede tijd van het jaar om ze uit de grond te halen. Dit kan je ook het beste voor de vorst doen. als het eenmaal vriest kunnen de wortels namelijk gaan rotten, wat het lastig maakt om alles goed weg te krijgen.