Tips voor het onderhouden van tuingereedschap.

Tips voor het onderhouden van tuingereedschap.

Voor vele mensen klinken deze tips erg logisch, maar u moet u niet vergissen. Vele mensen vergeten deze tips na te leven waardoor het tuingereedschap snel kapot gaat of de kwaliteit snel minder wordt.

Met deze tips zorgt u ervoor dat uw tuingereedschap optimaal gebruikt kan worden en dat de kwaliteit van de spullen niet minder worden.

Maak uw tuingereedschap na gebruik even schoon!

Het is vanzelf sprekend als u het leest maar veel mensen vergeten dit. Spoel na gebruik als het gereedschap in aanraking is gekomen met aarde af met water en mocht er nog wat aarde blijven plakken, pak dan een borstel en veeg dat weg.

Doe dit niet bij een heggeschaar! Hierdoor zal de heggeschaar sneller bot worden, gebruik een doek hiervoor en slijp de heggeschaar zo hier en daar.

Vermijdt roest op uw gereedschap!

Als u uw tuingereedschap niet goed onderhoudt, kan het gaan roesten en dat is zonde. Een klein laagje olie doet wonderen, dit werkt niet alleen waterafstotend maar ook beschermend.

Slijp uw tuingereedschap regelmatig!

Om effectief en optimaal van uw tuingereedschap gebruik te kunnen maken, is het belangrijk dat u uw gereedschap regelmatig slijpt.