Terrassen

Het aanleggen van een terras van uw tuin is wel wat werk en kost een hoop energie en kost geld. Wat is daar allemaal voor nodig?

Een terras aanleggen heb je niet binnen een dag gedaan, tenzij u een goed team achter u heeft staan die u hulp biedt in het verbouwen van uw tuin. Bedenk daarom eerst of u dit zelf gaat doen, dit gaat meer tijd kosten maar wel meer geld besparen. Mocht u toch een team willen inschakelen, zal het minder tijd kosten en maar wel meer geld kosten.

Terras zelf aanleggen of uitbesteden? Waar moet ik voor kiezen?

Dat is natuurlijk een belangrijke vraag. Hier spelen een aantal factoren een rol. Een van de belangrijkste zaken waar u naar moet kijken is uw lichaam. Heeft u geen lichamelijke klachten zoals rugklachten, nekklachten, armklachten of knieklachten? Dan zal het geen probleem zijn!

Met het inschakelen van een deskundige zal u een hoop tijd besparen en zal uw droomterras gevisualiseerd en gerealiseerd kunnen worden.

Welke stappen moet ik ondernemen om een terras in mijn tuin aan te leggen?

Als eerst begint u met het meten van uw tuin en tekent u uw tuin op schaal. Daarna begint het fysieke werk, je begint met het graven en graaft de grond waar het terras komt tussen de 15 tot 20 cm diep.

Daarna verspeidt u wit zand op de plek van 10 cm diep. Houdt rekening met overschot aan zand zodat regenwater weg kan lopen, dit i 1 cm per meter. Strijkt dit daarna helemaal glad.

Bevestig daarna de kantopsluiting zodat de tegels niet meer kunnen verschuiven. Plaats de tegels op de plek en tik de tegels met een rubbere hamer in en zorg dat er 3 mm tussen elke tegel zit (dit kunt u controleren met een waterpas) vanwege het krimpen of uitzetten van tegels bij verschillende weersomstandigheden.

Strooi na het leggen van de tegels het overige wit zand over de tegels en verdeeld het wit zand netjes in de voegen van de tegels zodat de tegels op hun plek blijven en zodat u de kans kleiner maakt dat er onkruid komt.

Op zoek naar andere of specifiekere informatie? Dan kunt u via onze pagina gerelateerde pagina’s meer websites vinden die u informatie geven!