Manieren om je huurwoning eigen te maken

Manieren om je huurwoning eigen te maken

Een nieuw huurobject hoeft niet te betekenen dat er sprake is van eentonigheid en gebrek aan flair. Maak van je gewone huurwoning een echt gastvrij huis door persoonlijke, niet-permanente accenten aan te brengen, van decor tot kunst en zelfs meubels en rekken. Lees verder voor meer informatie over hoe je je huurwoning kunt verhuren zonder je borg of je stijl te riskeren!

Hoe kan ik mijn huurwoning als thuis laten voelen?

Er zijn veel verschillende manieren om jouw nieuwe huurwoning toch als een echt warm thuis te laten voelen. We gaan in dit onderdeel op wat verschillende goede opties in.

Begin met goede verlichting

Goede verlichting draagt bij aan een fijn thuis. Overdag wil je goede natuurlijke verlichting van buiten, maar in de avond wil je fijne, warme verlichting zodat jij je hier echt thuis zal voelen.

Tip! Ben je op zoek naar meer informatie, inspiratie en mooie meubels? Kijk dan bij Meubella.nl.

Gebruik de ruimte aan de muur met behulp van wandlampen, bijvoorbeeld in je slaapkamer. Ze zijn zowel mooi als praktisch. In de woonkamer raden we staande lampen aan, deze bieden sfeer dankzij de verlichting én omdat deze lampen er vaak stijlvol uit zien.

Als je ruimte een industrieel thema heeft, overweeg dan om af te zien van je lampenkappen en kies voor de trendy Edison lampen met een opengewerkte look! Een andere optie? Geef kroonluchters een kans! Val op door je standaard eetkamerverlichting uit te wisselen voor een aantrekkelijke kroonluchter die past bij jouw stijl.

Voeg sfeer toe aan de ramen

Een saaie ruimte kenmerkt zich vaak door de kaalheid, deze kaalheid is vaak extra aanwezig rond de ramen. Kale vensterbanken bieden namelijk erg weinig sfeer. Zijn jouw ramen voorzien van jaloezieën (aan de buitenkant)? Dan is het toch een goed idee om een gordijn op te hangen voor extra sfeer. Kies dan een wat goedkoper gordijn, want deze zal alleen ter decoratie dienen.

Kies voor praktische én mooie opslag

Het geldt voor vrijwel alle huizen: goede opslag ruimte is heilig. Je zult sowieso meerdere kasten nodig hebben in je woning, maar vaak is dat niet genoeg. Daarom raden wij aan om ook te kijken naar meubels die je ook kunt gebruiken voor opslag.

Denk aan banken met extra opslagruimte, ladekasten die kunnen dienen als tafel of bedden met genoeg ruimte onder het bed zodat je hier ook nog spullen kwijt kunt. Zo kan je in jouw woning een stuk meer spullen kwijt!