Maak je tuin nog aantrekkelijker met een op maat gemaakte overkapping

De tuin is een van de belangrijkste plekken bij het huis en een plek waar we lekker buiten bezig kunnen zijn of kunnen genieten en uit kunnen rusten van al het harde werk. Natuurlijk is de beste tijd om van de tuin te genieten in het voorjaar en in de zomer, maar soms kan het weer nog weleens roet in het eten gooien.

Er zijn dan ook steeds meer mensen die ervoor kiezen om een overkapping op maat te laten maken die het terras beschermt tegen de regen, waardoor je in principe het hele jaar door kan genieten van de tuin. Daarnaast biedt een overkapping op maat nog veel meer voordelen en is deze in vrijwel elk soort stijl of thema van de tuin in te passen.

Voor elke tuin is er wel een geschikte overkapping op maat te maken

Wanneer je ervoor kiest om een dak overkapping op maat te laten maken dan zijn er tal van keuzes en overwegingen om te maken. Er zijn diverse modellen die je kan inpassen in de tuin afhankelijk van je wensen en de mogelijkheden in de betreffende tuin. Wanneer je bijvoorbeeld een grote landelijke tuin tot je beschikking hebt op een woonboerderij dan kun je kiezen voor een overkapping in het design van een authentieke kapschuur.

Wanneer je een stadstuin met iets minder ruimte hebt kun je ook kiezen voor een pergola zonder wanden, zodat de overkapping de tuin niet kleiner doet lijken. Er zijn tegenwoordig ook overkappingen op maat te laten maken met zogenaamde lamellen er in die open en dichtgezet kunnen worden, zodat je wanneer het droog is je van de schaduw kan genieten en tegelijkertijd genoeg licht onder de overkapping kan binnen laten.

Materiaalgebruik van de overkapping is bepalend voor de totale uitstraling van de tuin

Het grootste voordeel aan het op maat laten maken van een overkapping, is natuurlijk dat je alles helemaal zelf kan bepalen van het design tot de materiaalkeuze. Het materiaal dat gebruikt wordt is vaak zeer bepalend voor de stijl en de uitstraling en moet goed passen bij de rest van de tuin. Een eikenhouten overkapping past bijvoorbeeld goed in een groene tuin met veel begroeiing, terwijl een overkapping met bamboe elementen weer heel goed in een tuin met een Aziatisch thema past.

De laatste jaren zien we steeds vaker overkappingen terug in veel tuinen en er zijn dan ook steeds meer leveranciers die overkappingen op maat aanbieden. Deze gespecialiseerde bedrijven zijn over het algemeen vaak goed online te vinden en werken veelal door het hele land.