Inspiratie voor uw tuin.

Laat u inspireren door anderen! Er zijn een hoop leuke tuinen waar u inspiratie uit zou kunnen halen voor uw eigen tuin. Veel voorbeelden zijn dan ook te vinden op internet of via tijdschriften.

Mijn droomtuin? een Mediterrane tuin!

Een mooi voorbeeld van een populair tuinstijl is een Mediterrane tuin. Deze tuin heeft een exotische stijl en sfeer. Een tuinstijl met een vrolijke uitstraling door vrolijke kleuren, asymmetrische lijnen en ronde vormen erin verwerkt.

Voor zo een tuin zijn er een aantal factoren waar u op moet letten om een mooie indeling en ontwerp te maken voor uw tuin. Deze factoren zijn eigenlijk van zelfsprekend maar maak voor dat u aan de slag gaat een plan hoe u dingen wilt gaan uitvoeren.

Ik wil een Mediterrane tuinstijl creeëren in mijn tuin maar waar moet ik dan op letten?

Maak een dynamische indeling, denk aan objecten met ronde vormen. Die kan je combineren met asymmetrische lijnen voor een Mediterrane effect.

Zoek exotische planten uit voor uw tuin en creeër een Mediterrane sfeer door bijvoorbeeld een olijfboom, kurkeik of vijgenboom aan te schaffen voor in uw tuin. Dit zijn natuurlijk alleen maar voorbeelden!