Tuinen

Heerlijk in de tuin zitten, in de zon en even nergens aan denken!

Een tuin is een begrensd stuk grond waarop meestal gewassen of planten op worden verbouwd. Tuinen heb je natuurlijk in veel verschillende soorten en maten. Zo heb je groentetuinen, botanische tuinen en ook bijvoorbeeld wetenschappelijke tuinen.

Na het ontstaan van de eerste vaste woonplaatsen verschenen daarbij ook de eerste akkertjes. Om vernielingen door muizen en ander ongedierte te voorkomen, werden er vaak meestal erg scherpe omheiningen geplaatst. Ook bij de bouw van kloosters werden deze omheiningen geplaatst om de vernieling van de medicinale kruiden en planten te voorkomen.

Tegenwoordig worden tuinen meestal door een zogeheten ‘schutting’ beschermd. Zo zijn er ook tuinhuisjes die er zijn om gereedschap op te bergen, fietsen op te bergen en om bijvoorbeeld plantenkassen in te zetten.

Tegenwoordig heb je ook zoiets als een ‘levende tuin’. Dit is een tuin waarin je kan voelen, ruiken, horen, zien en kan proeven. Rondom je huis wordt het hierdoor fijner voor iedereen. Wat een beetje groen met mensen doet is van onschatbare waarde. Groen is goed voor je gezondheid. Zo helpt het tegen wateroverlast en zuivert het de lucht. Groen verbetert de kwaliteit van ons leven en die van het milieu.