Bloemen en planten

Een mooie tuin geeft mensen vaak een blij gevoel. Mooie bloemen en planten maken dat natuurlijk mogelijk. Hier een aantal tips!

Voor uw tuin moet u natuurlijk niet alleen denken aan de bestrating van uw tuin, maar natuurlijk ook aan de soorten bloemen en planten in uw tuin. Sommige mensen kiezen er voor om hun tuin in te richten in een bepaald thema, zo is een tuin in Japanse stijl erg populair!

Maar wat voor soorten bloemen en planten zijn erg populair in Nederland?

Als we het hebben over bloemen of planten, is er natuurlijk een enorm lijst. Daarom raden wij op deze pagina een aantal soorten aan!

De hortensia (Hydrangea) is natuurlijk ook erg populair en bekend. Hier bestaan verschillende soorten, maar wordt vaak gezien in de kleuren blauw, paars of roze.

Dit hangt af van de zuurtegraad van de grond. Heeft de grond een hoge zuurtegraad? Dan zal uw hortensia een blauw kleur bevatten. Bij een lage zuurtegraad zal uw hortensia meer de kleur roze bevatten.

Belangrijk is dat uw hortensia in maart pas gesnoeid wordt. Laat voor de tijd de bloemen er aan zitten, deze bloemen staan namelijk ook erg mooi in uw tuin tijdens de winter.

De kerstroos (Helleborus niger) is een van de meest populair bloemen. Een unieke bloem in zijn soort vanwege een afwijkende bloeiperiode, namelijk in de winter. Een ideale bloem om uw tuin ook in de winter mooi te maken!

Het viooltje (Viola) kan ook niet ontbreken in de Nederlandse tuin. Veel mensen houden van bloemen en planten met mooie en fleurige kleuren. Deze bloemen zijn ideaal gemaakt als bodembedekkers omdat ze laag op de grond blijven. Een voordeel net als alle andere bloemen en planten is dat zij goed tegen de kou kunnen.

Belangrijk is uitgebloeide bloem zo snel mogelijk gesnoeid worden zodat deze bloem optimaal kan bloeien.

Wilt u meerdere soorten planten en bloemen ontdekken? Op onze website hebben wij een pagina waar gerelateerde pagina’s op staan s die u daar meer over kunnen vertellen!