Dit zijn de grote voordelen van kunstgras

Vaak worden onze tuinen verwaarloosd wanneer de herfst en winter aanbreken. Heb je een gazon van echt gras, dan kan dit soms tot grote problemen leiden. Je kunt dan beter voor kunstgras kiezen, want daar heb je helemaal geen omkijken meer naar. Verder kent kunstgras nog meer voordelen. Deze delen we in dit artikel!

1. Kunstgras blijft het hele jaar door fraai

Kunstgras blijft hele jaar door fraai, door weer en wind. Dit betekent dus dat je ook in koudere maanden geniet van een groen gazon, terwijl de bladeren bruin kleuren en de lucht grijs oogt. Kunstgras zorgt er dus voor dat je tuin er altijd netjes en verzorgd bij ligt en niet met het seizoen mee verandert.

2. Kunstgras geschikt voor honden

Kunstgras wordt nooit modderig en vies, dit in tegenstelling tot echt gras. Je huisdieren kunnen dus direct na een regenbui zorgeloos buiten op het gras lopen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je huis daarna onder de moddervlekken zit. Het brengt dus geen rotzooi met zich mee en je hoeft een stuk minder vaak schoon te maken. Daarnaast kan kunstgras ook tegen een stootje en dus zal de hond het gras niet kapot kunnen scheuren of erop kauwen. Ook kunnen ze geen gaten graven en heb je dus ook meteen geen last meer van mollen. Vieze pootafdrukken in huis en modderpoelen in de tuin zijn voortaan verleden tijd. Je hond kan gerust buiten blijven spelen wanneer het regent.

3. Kunstgras en drainage

In tegenstelling tot echt gras, kan kunstgras niet verzuipen en overstromen. Kunstgras draineert snel en dit betekent dus dat het gazon niet volloopt met regenwater en daarna overstroomt bij een heftige regenbui. Dit soort weer komt nogal vaak voor in Nederland, maar met kunstgras hoef je daar dus niet bang voor te zijn. Echt gras draineert soms slecht bij noodweer en veel modder, waardoor je gazon niet meer te betreden is. Daarnaast is het ook een lastige klus om een verdronken en drassig gazon te herstellen en het gras weer fraai te maken. Wat dat betreft is kunstgras dus echt een betere optie. Indien het op de correcte wijze aangelegd is, kent kunstgras een uitstekende drainage en kan het water veel beter afgevoerd worden bij sneeuw en regen. Ook droogt het veel sneller dan echt gras.

4. Kunstgras is onderhoudsarm

Kunstgras is heel onderhoudsvriendelijk. Dit betekent dus dat kunstgras niet gemaaid, besproeid of gevoed hoeft te worden. Het enige wat je hoeft te doen, is afval verwijderen met een bladblazer of gewoon met de hand (met behulp van een borstel of hark). Is het vies geworden, dan maak je het snel even schoon met een speciaal schoonmaakmiddel en het kunstgras ziet er weer als nieuw uit. Je hoeft dus geen tijd en moeite te besteden aan het onderhoud, want kunstgras ziet er altijd gezond en netjes uit. Dit betekent dat je meer tijd overhoudt om achterover te leunen en echt van je tuin te genieten. Het maakt niet uit welk seizoen het is, want kunstgras zal er altijd fraai bij liggen!