De huiskamer of tuin opfleuren kan met een tuinkabouter

Iedereen kent ze wel, die schattige kleine mannetjes met een baard en een puntmuts. Ook wel bekend als kabouter. Er zijn verschillende soorten kabouters en David de boskabouter of kabouter Plop zijn misschien wel de meest bekende kabouters. Er zijn echter ook kabouters die je kan gebruikten als een kunstvorm om je tuin mee op te fleuren of om de huiskamer een vrolijke twist te geven.

Er zijn vele mythes die de ronde doen over de kabouter en met een tuinkabouter haal je dan ook niet allen een kunststuk in huis maar ook een verhaal. Er zijn tal van verschillende soorten kabouters die vaak in een specifieke positie gemaakt zijn, waarbij ze een specifieke handeling uitvoeren.

De tuinkabouter zou een positieve invloed hebben op de vruchtbaarheid van de tuin

Kabouters zijn vooral bij kinderen erg geliefd maar ook voor volwassenen is de Kabouter erg leuk. De oorsprong van de tuinkabouter kan worden teruggeleid tot wel 300 jaar geleden toen de eerste tuinkabouters van terracotta gemaakt werden. De vrolijke mannetjes met appelwangetjes, baard en puntmuts begonnen als een creatief idee en langzamerhand werden er hele mythes omheen gecreëerd die veelal te maken hadden met de invloed van de kabouter op de natuur en de vruchtbaarheid van het land. Tip: https://www.tuinkaboutershop.nl/vijverdecoratie/

Al in de tijd van de Romeinen werd er een beeld van de god van de vruchtbaarheid genaamd Priapus in veel tuinen geplaatst en hier is eigenlijk de tuinkabouter op geïnspireerd, want deze zouden een positieve invloed hebben op alles wat groeit en bloeit in de tuin.

De meeste keus aan tuinkabouters vind je in een webshop

De tuinkabouter is weer helemaal in en we zien dan ook steeds vaker tuinkabouters terug bij mensen thuis in de tuin of zelfs in de woonkamer, bijvoorbeeld als houder voor de krant of de afstandsbediening. Er zijn diverse winkels die verschillende tuinkabouters verkopen, maar voor de beste opties, is over het algemeen beter om op het internet gebruik te maken van een van de vele webshops op dit gebied. Uitgelicht: https://www.tuinkaboutershop.nl/tuinbeelden/

Hier heb je verreweg de meeste keuze en kun je precies de tuinkabouter vinden die het beste pas bij jouw tuin. Zo zijn er bijvoorbeeld kabouters te krijgen met een schepje of gieter in de hand die perfect passen tussen de planten en bloemen in de tuin of een kabouter met een vishengel die zeer goed staat bij een vijver.