Advies voor uw tuin.

Er zijn een hoop fouten die worden gemaakt bij het aanleggen van een tuin. Veel mensen denken goed te doen aan deze dingen maar u snijdt uzelf in de vingers hiermee. Hier zijn een aantal voorbeelden zodat u kunt voorkomen dat u fouten maakt en extra kosten maakt!

Wees verstandig en neem geen gazon of grasveldje in uw tuin

Het lijkt erg leuk maar er komt meer dan kijken dan u denkt. Mocht u weinig tijd hebben, is dat zeker ook geen goed idee. Het onderhouden van een gazon of grasveld kost veel tijd en energie.

Dit in verband met het maaien en zaken zoals mosbestrijding. Een alternatief wat u kunt gebruiken is kunstgras, tegenwoordig zijn er soorten die bijna niet meer van echt te onderscheiden zijn.

U hoeft niet direct een deskundige in te schakelen voor uw tuin!

Voor u gaat beginnen met het aanleggen, onderhouden of renoveren van uw tuin, is het handig om eerst plannen te maken en deze op te schrijven. Maak een lijst met daarin alle punten die u wilt verwerken in uw tuin en hoeveel tijd u heeft om uw tuin te onderhouden. Het is gewoon belangrijk dat het continu onderhouden wordt!

Pas op met het planten van bomen!

Hier moet u erg voor uitkijken, dit omdat bomen snel groeien en schade kunnen opleveren binnen 10 jaar waar u zeker niet op zit te wachten. Mocht u toch willen kijken voor een boom, raadpleeg dan een deskundige of neem een speciale dwerg variant .